Deze week is ophef ontstaan over een afspraak met de programmadirecteur van Greenpeace International. Pascal Husting vliegt enkele keren per maand naar zijn vrouw en jonge kinderen in Luxemburg. Hiermee maakte Greenpeace, vanwege zijn gezinssituatie, bewust een uitzondering op het beleid dat medewerkers niet het vliegtuig nemen voor korte afstanden.

De hevige reacties van zowel media als supporters maken duidelijk dat dit een verkeerd besluit was. We begrijpen de verontwaardiging; een milieuorganisatie moet zijn eigen idealen consequent nastreven. Pascal zal in de toekomst met de trein zijn gezin bezoeken. Ook zal Greenpeace opnieuw kijken naar de richtlijnen en de naleving ervan binnen de organisatie.

Dit had niet moeten gebeuren; de terechte ophef en teleurstelling bij onze supporters doen af aan het belangrijke doel dat we samen met miljoenen mensen wereldwijd willen bereiken. We blijven ons onvermoeibaar inzetten voor een duurzame wereld en hopen daarbij op de steun van onze supporters.