Cookies helpen ons om jou beter over ons werk (en acties) te informeren. Wil je meer informatie?

Intratuin kiest voor blije bijen

Nieuwsartikel - 13 november, 2014
Dubbel goed nieuws voor de bij en voor iedereen die graag tuiniert: marktleider Intratuin stopt binnen een jaar met de verkoop van negen pesticiden die bijdragen aan bijensterfte. Ook zegt het tuincentrum toe dat binnen 6 jaar zijn planten vrij zijn van dezelfde gifstoffen. Om dit voor elkaar te krijgen verlangt Intratuin van zijn telers het pesticiden gebruik drastisch te verminderen. Hiermee is het tuincentrum groene koploper geworden!

 

Dank aan onze supporters!

Na meer dan negentigduizend handtekeningen, een onthullend gifplantenrapport en honderden zoemende zomertuinen gaat Intratuin aan de slag! De bloemen en planten die ze verkopen worden daarmee een stuk veiliger voor bijen en andere insecten. Beestjes die we keihard nodig hebben voor (onder andere) de bestuiving van gewassen.

Een duidelijk signaal

Met deze maatregelen geeft marktleider Intratuin een hoopvolle boodschap aan de duizenden bezorgde klanten én aan de hele sierteeltsector. Nu is het aan andere tuincentra om het voorbeeld van Intratuin te volgen. Want chemische pesticiden zijn niet nodig, dat laten innovatieve boeren en telers dagelijks zien.

Nu de rest nog

Greenpeace blijft samen met supporters en bijenliefhebbers actief voor duurzame, gifvrije land- en tuinbouw.  Van appelboomgaard tot bloemenweide; alle akkers en tuinen moeten een gezonde plek worden voor bijen en andere insecten. Duurzaam telen en kweken is niet alleen belangrijk voor bijen, maar ook voor de vogels, voor de kwaliteit van ons water en de biodiversiteit.

Duurzame landbouw: het kan

De vraag naar biologische planten en gewassen groeit. Wij verzamelden adressen en tips over wat je nog meer kunt doen voor de bij. Via onze nieuwsbrieven of het gratis online Greenpeace Magazine blijf je op de hoogte van onze acties/werk/campagnes en kun je regelmatig je stem laten horen. Direct in actie komen voor de bijen? Bekijk hier wat je nog meer kunt doen voor de bij.

 

Zorg voor duurzame landbouw

Gewassen die op een natuurlijke manier zijn verbouwd, zijn gezond voor mens en milieu. Daarom voert Greenpeace campagne voor duurzame landbouw. Daarin is geen plaats voor giftige bestrijdingsmiddelen en genetische manipulatie, want de nadelen en risico’s daarvan zijn te groot.

Onze oplossing? Die is simpel: behoud biodiversiteit, zorg voor duurzame landbouw, ga uit van het voorzorgprincipe en bewaak keuzevrijheid voor producenten én consumenten. Lees meer >>

Onderwerpen