Drie miljoen burgers zeggen ‘weg ermee’!

De Europese Commissie in Brussel heeft vanochtend een primeur: het recordaantal van 3 miljoen handtekeningen nemen ze in ontvangst. Harder kan de schreeuw tegen TTIP toch niet worden?

Grote bedrijven profiteren ten koste van burgers

De drie miljoen bezorgde Europeanen dringen er bij de Europese Commissie op aan dat de onderhandelingen over het ingrijpende handelsverdrag TTIP gestaakt worden.


Tijdens de overhandiging werden de belangen van burgers symbolisch afgewogen tegen die van het bedrijfsleven. © Greenpeace / Jean-Yves Leblon

 

De bedoeling van TTIP is de handelsregels tussen Amerika en Europa te versoepelen. Lijkt een goeie deal, maar niet als er Europese verworvenheden op het gebied van milieu en gezondheid sneuvelen. Hormonen in vlees, giftige stoffen in kleding of gentechvoedsel… praktijken waar we in Europa eindelijk vanaf zijn, kunnen zomaar terugkeren met TTIP. Bovendien gaat het proces er niet erg democratisch aan toe: het Europees Parlement mag aan het eind van de onderhandelingsrit alleen een klap geven op de complete overeenkomst.

                                     Sluit je aan bij de beweging tegen TTIP:
Kom naar de landelijke manifestatie op zaterdag 10 oktober 
en volg de workshops!

 

Een oproep van zó veel burgers mag niemand naast zich neerleggen

Om onze oproep extra kracht bij te zetten, bieden we vandaag om 17:00 uur 100.000 Nederlandse handtekeningen aan minister Ploumen van Buitenlandse Handel en de woordvoerders van de verschillende politieke partijen. Deze actie is voorafgaand aan een debat in de Tweede Kamer met minister Ploumen over de controversiële handelsverdragen. We vragen de politieke leiders in Den Haag om de burgers serieus te nemen en bij de Europese Commissie aan te dringen op een staakt het onderhandelen.

Kijktip: The Undercurrent over TTIP en het einde van de democratie.

TTIP zet 30 jaar Europees milieu- en gezondheidsbeleid op de tocht

Dat laten we niet gebeuren! TTIP raakt iedereen. Daarom roepen we jou op om samen met ons te demonstreren op 10 oktober. Greenpeace organiseert dit landelijke protest samen met FNV, Transnational Institute (TNI) en Milieudefensie. Kom op 10 oktober naar Amsterdam.

Verdiep je in TTIP!