Grootse prestaties verdienen veel aandacht. Daarom is Greenpeace vandaag bij de tweede etappe van de Tour de France in Utrecht. We moedigen er wielrenners aan en grijpen gelijk de kans om iedereen te wijzen op de vólgende groene topprestatie: de VN-klimaatconferentie in Parijs.

De actie van Greenpeace tijdens het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld, de Tour de France, is er één met een symbolische betekenis. De 17 meter hoge houten Eiffeltoren staat voor Parijs, de stad waar de wielrenners na drie weken van bloed, zweet en tranen in een zegetocht eindigen. In diezelfde stad worden in december van dit jaar met (hopelijk) dezelfde passie de klimaatonderhandelingen van de Verenigde Naties gevoerd. 


©Greenpeace/Bas Beentjes

 

Nederland inspiratieland

Het klimaat verandert ingrijpend. Waardoor dat komt, is algemeen bekend: we verbruiken (en verspillen) te veel energie en vernietigen onze oerbossen. Daarmee pompen we grote hoeveelheden CO2 de atmosfeer in, met verwoestende gevolgen, zoals stijgende zeeën, droogtes en overstromingen.  

Gelukkig realiseren steeds meer mensen zich dat klimaatverandering nú speelt, dat we daar zelf verantwoordelijk voor zijn en dus ook zelf de oplossing in handen hebben. Nederland is daar inmiddels een inspirerend voorbeeld van: we stappen massaal over op groene stroom, isoleren onze huizen en Urgenda haalde het wereldnieuws door de rechtszaak voor een beter Nederlands klimaatbeleid te winnen. 

Vive la révolution

Dus, van 30 november t/m 11 december 2015 vindt in Parijs de eenentwintigste klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats: de zogenaamde COP21. Alle deelnemende partijen moeten daar een nieuw klimaatverdrag ondertekenen. De ambities lijken nog beperkt, maar samen met jou kunnen we het huidige systeem van hebzucht omver duwen en onze planeet (en onszelf!) behoeden voor erger. 

De tijd dat roekeloze bedrijven de toekomst van onze aarde bepalen, is echt wel voorbij. Met meer dan zeven miljoen mensen achter ons gaan we dat deze zomer ook aan Shell, het grootste bedrijf ter wereld, duidelijk maken. Met zijn olieboringen riskeert het bedrijf niet alleen een milieuramp in een ongerept natuurgebied, maar kiest het ook openlijk voor een opmars naar een desastreuze
2 ℃ opwarming van de aarde. Het is hoog tijd voor een energie[r]evolutie en de wereld is er klaar voor!

De energierevolutie is niet te stoppen

Met jouw hulp overtuigen we trage politici en vervuilende bedrijven. Schone energie heeft de toekomst!

Bekijk jouw mogelijkheden >>