Cookies helpen ons om jou beter over ons werk (en acties) te informeren. Wil je meer informatie?

Honderden mensen haken samen een koraalrif

Nieuwsartikel - 14 maart, 2017
Ecomare heeft een tijdelijke nieuwe aanwinst: een veelkleurig koraalrif. Geen echt rif, maar een gebreide en gehaakte versie. De Greenpeace Craftivists maakten koraal met de hand na en een ontwerper maakte er vervolgens een kunstwerk van.

Honderden mensen werkten mee aan het eindresultaat. De meeste deelnemers meldden zich aan via de Craftivist Facebookgroep. De Craftivists zetten zich op positieve en creatieve manier in voor het beschermen van onze natuur. Met deze actie vragen zij aandacht voor de bescherming van het Amazonerif. Dit pas ontdekte rif voor de kust van Brazilië loopt risico door de boorplannen van BP en Total. Help ook het rif te beschermen: 

Detail van het gehaakte rif

Steun de campagne om het Amazonerif te beschermen: 

Detail van het gehaakte Amazonerif door de Greenpeace Crafitivists (2017)

 

Op zondag 19 maart onthullen we het kunstwerk in Ecomare, gecombineerd met een korte lezing van campagneleider Frederieke Vlek. De lezing is ook toegankelijk voor bezoekers van Ecomare. Het kunstwerk is tot en met 5 juni te bewonderen. 

Detail van het gehaakte Amazonerif door de Greenpeace Crafitivists (2017)

Bezoek Ecomare

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Het ligt midden in het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. Via Ecomare kun je ook het duinpark bezoeken. Je kunt er uren rondstruinen en van alles te weten komen over de natuur van de wadden en de Noordzee.

 

 

 

 

 

 

Onderwerpen