magazine / oktober 2012

Informatie & inspiratie

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

© GP/Rob DoolaardKom wandelen in de Noordzee

Om de schoonheid van de Noordzee te ervaren, hoef je geen zwembroek of badpak aan te trekken. In de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp kun je een wandeling maken door een virtueel Noordzeereservaat, en van alles leren over het belang van bescherming tegen overbevissing. Deze expositie kwam tot stand in samenwerking met Greenpeace. Leuk voor jong en oud. Kijk op www.greenpeace.nl/blijdorp.

Scholieren-VN steunt Greenpeace

The Hague International Model United Nations (THIMUN) schonk in april een prachtig bedrag aan Greenpeace: € 9.000! THIMUN organiseert jaarlijks in Den Haag een conferentie voor drieduizend middelbare scholieren uit de hele wereld, waarbij ze zittingen van de Verenigde Naties nabootsen. ‘Dit jaar was er een Special Conference on Seas and Oceans. Zeven jongeren vertegenwoordigden Greenpeace’, vertelt THIMUN-directeur Irene Crépin. De scholieren discussieerden met elkaar en namen resoluties aan - net zoals in de echte VN. Zo riepen ze de lidstaten op om initiatieven voor duurzame visserij actief te stimuleren. THIMUN vraagt de scholieren elk jaar om een kleine bijdrage aan een goed doel. Dit jaar koos de organisatie voor Greenpeace. Irene Crépin: ‘Als je denkt aan problemen met de oceanen, dan ligt Greenpeace voor de hand. En Greenpeace spreekt jonge mensen aan.’ Volgend jaar is het thema ‘energie en duurzaamheid’ en is Greenpeace er opnieuw bij.

Geen berg te hoog voor Greenpeace

Tip!

Ga je binnenkort een weekendje weg? Maak er dan een echt feel good-weekend van en boek via www.greenpeace.bookdifferent.com. BookDifferent is een nieuw initiatief dat gebruikmaakt van het hotelbestand van Booking.com, maar 3 à 4 procent van het boekingsbedrag doneert aan een van de 18 aangesloten goede doelen. Je betaalt niets extra’s, boekt eenvoudig online én steunt Greenpeace. Dat is pas echt voorpret!

‘Vooral als we in de bergen zijn, groeit ons respect voor de natuur. Maar daar worden we ook direct geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering: smeltende gletsjers.’ Sonja Smal en haar man André uit Zwolle bedachten samen met hun vrienden Koen, Jan, Kevin en Leonieke een inzamelingsactie voor Greenpeace waar ze zelf ook lol in hebben: een gesponsorde beklimming van de Mont Blanc. Sonja: ‘We zijn al tijden aan het trainen: hardlopen, fitnessen, klimmen. Voor ons is de beklimming een metafoor voor het werk van Greenpeace. Hard werken om het punt te bereiken dat er bewuster met de aarde wordt omgegaan.’ De zes vrienden hebben nog even de tijd om te trainen en sponsors te vinden. Uiterlijk in augustus 2013 pakken ze hun klimspullen in en bedwingen ze voor Greenpeace de hoogste berg van Europa. Jij kunt deze sportievelingen steunen via www.montblancsponsortocht.nl.