magazine / juni 2013

Informatie & inspiratie

© GP/Natalie Behring

Bijdragen aan een beter milieu kan op vele manieren.

Doneren aan uw favoriete thema

De meeste Greenpeace-donateurs willen dat hun financiële bijdrage ten goede komt aan al onze acti-viteiten. Maar sommige mensen hebben een speciaal plekje in hun hart voor bijvoorbeeld de oerbossen of het prachtige onderwaterleven. Met ‘geoormerkt schenken’ kun je nu zelf bepalen voor welk Greenpeace-thema jouw donatie bestemd is. Wij houden je vervolgens op de hoogte van acties en campagnes die mede door jou mogelijk worden maakt. Combineer je deze manier van schenken met een notariële akte, dan zijn de voordelen voor jou en voor Greenpeace nog groter. Je kunt je donatie volledig aftrekken van de belasting en zo zonder extra kosten meer doneren. Wil je meer weten over deze bijzondere manier van schenken? Neem dan contact op met Jos Willems via 020 - 52 49 559 of jos.willems@greenpeace.org.

Voor wie alles al heeft

Collectebus

Verjaardag, trouwfeest, housewarming: weet je soms ook van gekkigheid niet meer wat je op je wensenlijstje moet zetten? Steeds meer mensen vragen hun gasten om een bijdrage voor een goed doel. Speciaal voor zulke gelegenheden ontwierpen wij een opvouwbare collectebus, gratis op te vragen via 0800 422 33 44. Eerst meer informatie? Vraag dan naar Ellis Hageman of stuur haar een e-mail: ellis.hageman@greenpeace.org.

Ontheemde dieren te koop

Koala

In de zomer van vorig jaar doken plotseling overal in Amsterdam levensgrote papieren dieren op. Een ijsbeer hield zich op bij een ijszaak, een koala klom langs een regenpijp omhoog. De dieren, waaronder ook een neushoorn, een olifant en een giraffe, waren creaties van Marleen van der Zanden. Zij bedacht dit straatkunstproject voor Greenpeace en gaf de bedreigde dieren een plaatsje in de Amsterdamse straten. Inmiddels zijn de meeste dieren uit het straatbeeld verdwenen, maar op greenpeace-cadeaus.nl zijn ze nog te vinden. Voor slechts € 5 steun je Greenpeace en krijg je een mooie poster met een dier naar keuze thuisgestuurd. 

Mis de volgende GPM niet!

GPM valt drie keer per jaar bij honderdduizenden donateurs op de mat. Omdat we zo veel mogelijk donateurs willen aanmoedigen naar de digitale versie van ons blad over te stappen, verschijnt jaarlijks een extra editie die alleen online te lezen is. Het lijkt nog ver weg, maar dit bonusnummer staat vanaf dinsdag 17 september voor je klaar op gpmagazine.nl. De volgende papieren versie verschijnt eind november. Ben je al overtuigd van de besparingen op papier, inkt en CO2 die online lezen oplevert, maar heb je nog geen digitaal abonnement? Regel dit dan in een handomdraai via mygreenpeace.nl. Geen donateur, maar toch GPM lezen? Neem dan een gratis abonnement.