magazine / september 2013

Informatie & inspiratie

Hans Liefting (42) en Pelle (8)

Hans Liefting (42) en Pelle (8)

©GP/ Gerda Horneman

 

Zonnepanelen voor Pelle

Duizenden Nederlanders deden mee aan de prijsvraag van onze campagne Mission Possible. Ze lieten ons weten wat zij willen doen voor een schone toekomst. Met hun groene idee konden de deelnemers een zonnepanelenpakket winnen ter waarde van € 2.500. Een greep uit de inzendingen: minder vlees eten, woningisolatie, vaker fietsen en minder vliegen. Allemaal heel nuttig en belangrijk, maar het idee van Pelle (8 jaar) om een uur per dag alle apparaten in huis uit te zetten, vonden we het beste. Vooral zijn aanvullende plan om zijn vader in een tredmolen te laten lopen en zo energie op te wekken, kon op veel bijval rekenen. Karlijn, de moeder van Pelle, is vooral blij met de zonnepanelen. ‘We willen al heel lang zonnepanelen, maar het is er nooit van gekomen. Bedankt namens ons hele gezin.’

Meer over Mission Possible lees je hier.

Nieuw rekeningnummer

Je hebt waarschijnlijk al een bericht van je bank gekregen: we krijgen in Europa allemaal een ander rekeningnummer, het IBAN (International Bank Account Number). Dit nummer, dat misschien al op je (nieuwe) bankpasje staat, bestaat uit achttien tekens. Ook het zo makkelijke nummer van Greenpeace gaat veranderen. De vertrouwde 44 staat nu helemaal aan het einde: NL31 INGB 0000 0000 44. Je hoeft je nieuwe banknummer niet aan ons door te geven, want de Nederlandse Bank zorgt voor de omzetting in onze administratie. Oude acceptgiro’s waarop nog ons rekeningnummer 44 staat, kun je niet meer gebruiken voor een donatie. Betaal je via automatische incasso? Ook dan hoef je niets te doen. Mocht je (extra) willen doneren, dan is je bijdrage hier heel erg welkom. Heb je nog vragen over het IBAN, dan kun je gratis contact opnemen met onze service desk via 0800 - 422 33 44 of  info.nl@greenpeace.org.

Kom borrelen!

Wist je dat we onze vrijwilligers eens per maand uitnodigen voor een hapje en een drankje? Tijdens deze netwerkborrels ontmoet je onze specialisten en andere Greenpeace-vrijwilligers. Ook krijg je updates over nieuwe campagnes en kun je regelmatig workshops bijwonen. De borrels zijn ontzettend populair; de deelnemers gaan elke keer weer enthousiast naar huis. Kom je ook? Dat kan op 19 september en 17 oktober.

Ben je al lid van Greenpeace GreenWire? Schrijf je dan direct in voor de netwerkborrel. Nog niet geregistreerd? Meld je dan nu aan. GreenWire is het online platform voor alle vrijwilligers van Greenpeace. Een plek waar je ideeën, ervaringen, kennis en expertise kunt delen. Op GreenWire zie je in één oogopslag aan welke Greenpeace-activiteiten je kunt deelnemen: meehelpen op een muziekfestival, voorlichting geven op scholen, actievoeren en nog veel meer. Maar je kunt ook zelf een idee presenteren en daar andere vrijwilligers warm voor zien te krijgen.

JustGiving

In GPM07 schreven we over het voornemen van zes dappere klimmers om de Mont Blanc te beklimmen. Met hun tocht wilden Sonja, André, Koen, Jan, Kevin en Leonieke geld inzamelen voor het werk van Greenpeace. En dat is gelukt! Het zestal haalde bijna € 1.500 op waar wij ontzettend blij mee zijn. Wil je ook zo'n bijzondere actie op touw zetten en ons werk daarmee steunen? Ga dan naar JustGiving en maak in een handomdraai een eigen pagina aan. Of je nu koekjes bakt voor de Noordpool of een marathon loopt voor het regenwoud: vrienden, kennissen en familieleden kunnen via deze site gemakkelijk en veilig doneren voor jouw actie. Meer informatie vind je hier. Zet ’m op!