magazine / maart 2014

Informatie & inspiratie

© GP/Gerda Horneman

Bijdragen aan een beter milieu kan op vele manieren

Jouw belastingvoordeel

Sinds 1 januari 2014 is het schenken aan goede doelen nog aantrekkelijker geworden. Een notariële akte is nu niet meer nodig om een periodieke schenking vast te leggen. Met de nieuwe wetgeving is een onderhandse overeenkomst voldoende. Dat bespaart Greenpeace op jaarbasis maar liefst € 40.000.

Je hoeft geen kopie van je identiteitsbewijs meer te overleggen en je kunt een periodieke schenking aan Greenpeace nog steeds volledig aftrekken van je inkomstenbelasting. Jos Willems geeft je graag meer informatie: 
jos.willems@greenpeace.org.

Vaarwel Sirius!

De Sirius is een van de oudste actieschepen van Greenpeace. Sinds 1981 deed de voormalige loodsboot mee aan meer dan 150 acties op Europese wateren. Na zijn actiebestaan werd hij nog tot enkele jaren geleden ingezet als educatieschip. Tienduizenden kinderen bezochten de Sirius en leerden er van alles over het milieu en het leven aan boord. Maar de interesse nam af en het onderhoud werd te duur; met pijn in het hart besloten we afscheid te nemen. Gelukkig meldde zich een koper die de Sirius gaat opknappen en het schip zo een derde leven geeft. De precieze bestemming wordt later bekend, maar zeker is dat het schip op zijn huidige stek, de NDSM-werf in Amsterdam, blijft liggen. Een kompas en scheepsschroeven heeft hij daarom niet meer nodig. Wie zelf een stukje Sirius in huis wil hebben, krijgt nu de kans! We veilen de overbodige onderdelen binnenkort in het Amsterdamse veilinggebouw De Zwaan. Kijkdagen zijn van 12 t/m 15 juni, de datum van de veiling zelf wordt bekendgemaakt op dezwaan.nl.

Gratis lespakket! 

Pollination of flowers by bees.Befruchtung durch Hummel und Biene von Kosmeen Blueten.

Speciaal voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs ontwikkelde Greenpeace een lespakket over bijen. Met een quiz, filmpjes, informatie én praktische tips voor bijvriendelijke schooltuinen of buurtparkjes. Download gratis het lespakket en de docentenhandleiding via greenpeace.nl/docenten.

 

 

 

Kriskras door Amerika

Eind mei starten in Arizona en na krap twee maanden en 2.700 kilometers eindigen in Chicago: dat is het plan van Greenpeace-supporter Tim Wiechers. Tim wil met zijn reis geld inzamelen voor Greenpeace en tegelijkertijd zijn droom waarmaken door op eigen kracht een lange fietstocht maken. Via justgiving.nl vraagt Tim om bijdragen. Hij wil dat iedere euro rechtstreeks naar de strijd voor het milieu gaat. ‘Mijn gespaarde geld probeer ik alleen te gebruiken voor de tickets en eventuele noodgevallen. Via Facebook ken ik gelijkgestemden over de hele wereld, hopelijk kan ik via hen logeeradressen regelen.’ Volg Tims vorderingen op facebook.com/cyclingamerica. Op justgiving.nl kun je zijn ambitieuze plan steunen met een donatie. Ook kun je daar in een handomdraai zelf een inzamelactie voor het goede doel opzetten.