magazine / juni 2014

Kriebelvoeten

©Istockphoto

Wéér een nieuw zomerfestival? Jazeker, maar niet zo maar een evenement: Itchy Feet combineert avontuur, duurzaamheid en innovatie. Dé 'place to be' dus voor Greenpeace. En misschien ook voor u: we verloten vijf stel toegangskaarten!

Kent u ze ook, net als veel reizigers en avonturiers, de ‘itchy feet’? Kriebelende voeten, als je te lang op één plek blijft, als er geen verandering is, geen vooruitgang en geen creativiteit. Eén jaar geleden kwamen kunstenaars, festivalorganisatoren en andere creatievelingen bij elkaar en daar ontstond het idee voor dit nieuwe festival. Een evenement dat zijn equivalent nog niet kent op Nederlandse bodem, geïnspireerd door het befaamde Burning Man Festival dat jaarlijks paradijsvogels uit de hele wereld naar de woestijn van Nevada trekt. Greenpeace is erbij met een duurzaam experimenteerpaviljoen!

Paviljoen met bubbelbad

Wat gaat Greenpeace doen op Itchy Feet? ‘Heel veel’, zegt Milo Laureij, medewerker evenementen bij Greenpeace. ‘Samen met studenten en onderzoekers van TU Delft, de Haagse Hogeschool en InHolland werken we nu aan een duurzaam paviljoen dat we op het festivalterrein kunnen neerzetten. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld met fietsen zelf de elektriciteit opwekken voor een bubbelbad en daar vervolgens lekker in ontspannen. Het paviljoen toont slimme, innovatieve oplossingen voor energievoorziening, waterhuishouding, afvalverwerking, voedselproductie en transport. Een perfecte manier om een abstract begrip als duurzaamheid concreet en tastbaar te maken.’

Het vierdaagse festival kan volgens Niki van Rooij, een van de initiatiefnemers, alleen slagen als er ‘respect voor de medemens en de natuur is’. ‘Het waanzinnig mooie terrein van Beekse Bergen in Brabant bestaat uit strand, bos en duinen. Bezoekers mogen niets achterlaten, ze moeten al hun spullen weer mee naar huis nemen.’

Parapluballet

Het festivalterrein is tegelijkertijd het kampeerterrein. Iedereen mag zelf kiezen waar hij zijn tent, busje of hangmat plaatst, of dat nou midden in de drukte is of op een geïsoleerd plekje aan de oever van het meer. Itchy Feet organiseert een programma, maar er is ook ruimte voor nieuwe creaties. Als bezoeker mag je spontaan het podium beklimmen, aanwezige kunstenaars en artiesten helpen of gewoon genieten van al het gekke, bijzondere en mooie dat een weekend vol creatieve vrijheid kan opleveren. Van parapluballet tot boomklimwedstrijd: niets moet, alles mag. Klik hier voor meer informatie. 

Kaarten winnen!

Ook kriebelende voeten? Greenpeace verloot vijf keer twee toegangskaarten ter waarde van € 79 per stuk.Itchy Feet is van 5 tot 8 september te vinden in Beekse Bergen en is een festival voor het hele gezin. Hoe kunt u winnen? Stuur een e-mail of kaart onder vermelding van ‘kaartenactie Itchy Feet’ naar de redactie van GPM. Vergeet niet uw adres, telefoonnummer én e-mailadres door te geven. Half augustus krijgen de winnaars een berichtje van ons.

redactie@greenpeace.nl
Greenpeace Nederland, t.a.v.
De redactie, Postbus 3946 1001 AS, Amsterdam