magazine / maart 2015

De aarde is ook van mij

© GP/Thomas Schlijper

Tim Cruijssen (29) vertrekt begin april op de fiets naar Hong Kong; een avontuur waar hij als klein jochie al van droomde. 

De 15.000 km wil hij in een klein jaar afleggen, maar dat is niet het eigenlijke doel van zijn reis. Tim: ‘Mijn studie Duurzame Ontwikkeling maakte me nieuwsgierig: hoe gaan mensen in niet-westerse landen met duurzame energie om? Zo kwam ik op project Cycle Zero.’ Tim kiende zijn route zo uit dat hij door meer dan twintig landen fietst waar mensen heel verschillend denken over schone energie. Iran is daar één van. ‘Ik wil bijvoorbeeld weten waarom dat land, met zijn grote voorraden fossiele brandstoffen, toch enorme windmolenparken uit de grond stampt’, vertelt Tim. De afgelopen maanden legde hij contact met organisaties en bedrijven in de landen die hij doorkruist. ‘Ik wil kennis uitwisselen, projecten bezoeken en lezingen geven over schone energie, zowel tijdens als na mijn reis.’ Kijk op cycle-zero.com voor meer informatie.

 

Bedrijven en overheden zijn nog elke dag bezig om onze aarde te plunderen of te vervuilen. Samen kunnen we ze overtuigen van schone alternatieven. Ken je mensen zoals Tim die werk maken van milieuproblemen? Stuur dan een mailtje naar redactie@greenpeace.nl.