magazine / juli 2016

De aarde is ook van mij

© Greenpeace / Gerda Horneman

Bedrijven en overheden zijn nog elke dag bezig om onze aarde te plunderen of te vervuilen. Samen kunnen we ze overtuigen van schone alternatieven. Ken jij mensen zoals Hugo en Koen die werk maken van milieuproblemen? Stuur dan een mailtje naar redactie.nl@greenpeace.org.

Bob Dofferhoff (44) is echtgenoot, vriend en vader van drie jonge kinderen. Door het kort na elkaar overlijden van zijn moeder en zwager, ging Bob stilstaan bij het leven na zijn dood: ‘Mensen worden vaak gedreven door hebzucht en daarbij is het milieu van ondergeschikt belang. Het grijpt me altijd aan als natuur verstoord of vernietigd wordt. Het liefst spring ik er dan voor. Dat is precies wat Greenpeace doet en uit mijn naam zal blijven doen. Ook als ik er niet meer ben.’

Het monument waar Bob voor gefotografeerd is, is een eerbetoon aan de 563 mensen die Greenpeace in de afgelopen dertig jaar in hun testament hebben opgenomen. Van elke zeven Greenpeace-campagnes is er één te danken aan de nalatenschappen van mensen als Bob. Het kunstwerk is een inspiratiebron voor iedereen die stilstaat bij de vraag: hoe zal de wereld eruitzien als ik er niet meer ben?  

Heb je vragen over nalaten?
Onze collega
Ellen van Stekelenburg staat je graag te woord. Je kunt haar bereiken via 020  524 95 49. Op greenpeace.nl/nalaten vind je ook meer informatie over deze bijzondere manier van schenken.