magazine / september 2016

De aarde is ook van mij

'De natuur laat zich niet tegenhouden'

'De natuur laat zich niet tegenhouden'

© Greenpeace / Gerda Horneman

Kaan Ozdurak voert graag kritische en diepgaande gesprekken. Misschien niet gek, gezien de achtergrond in pr en communicatie van deze directieadviseur. 

Als voorlichter voor Greenpeace kan Kaan vier, soms vijf keer per jaar zijn hart ophalen in een stevige discussie over de organisatie, duurzaamheid of - wat hem zelf nu het meest bezig houdt - de industriële landbouw versus de natuur.  Kaan: ‘Ik benader vaak zelf hogeronderwijsinstellingen met de vraag of ze interesse hebben. Omdat Greenpeace zo’n iconische organisatie is, wandel ik meestal zó een open deur door. Het verbaast me altijd weer hoe positief studenten over Greenpeace zijn, we zijn toch een polariserende club. Op mijn beurt verbaas ik hen ook, bijvoorbeeld als ze horen dat Greenpeace niet "alleen maar" actie voert. Onderzoek en kennis zijn de basis van het werk. Net zoals bij hen, als het goed is.’

In 2011 volgde Kaan de voorlichterstraining van Greenpeace; een ‘eye-opener’ waar hij nog steeds graag over vertelt. Wil je, net als Kaan, ook andermans ogen openen? Meld je dan nu aan voor de training op 21 oktober!

Steeds meer mensen zetten zich in voor een veilig klimaat en een schoon milieu. Samen overtuigen we overheden en bedrijven van duurzame alternatieven voor hun vervuilende keuzes. Ken jij mensen zoals Kaan die werk maken van milieuproblemen? Stuur dan een mailtje naar redactie@greenpeace.nl.