Cookies helpen ons om jou beter over ons werk (en acties) te informeren. Wil je meer informatie?

KFC: gooi geen regenwoud in de afvalbak

Nieuwsartikel - 27 oktober, 2012
Geen kipsnacks in wegwerpbakjes, maar gewoon geserveerd op stenen servies. Zo konden de klanten van Kentucky Fried Chicken (KFC) in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven vandaag hun fast food verorberen. De stenen bekers en borden werden voor de deur door Greenpeace-vrijwilligers aangeboden als alternatief voor de verpakkingen waarin tropisch regenwoud is verwerkt.

zaterdag 27 oktober 2012 KFC Utrecht ©Gerard Til/ Greenpeace

 

De Greenpeace-actie maakt deel uit van de wereldwijde campagne ‘KFC No Good’ die in mei is gestart. KFC is een van de bekendste en grootste fastfoodketens ter wereld en dochteronderneming van het bedrijf Yum! dat ook Pizza Hut en Taco Bell bezit. Uit onderzoek is gebleken dat de KFC-bekers, -frietbakjes, -servetten en de beroemde -bucket tropisch hardhout bevatten. De snackgigant koopt namelijk zijn verpakkingsmateriaal van Asia Pulp & Paper (APP) dat daarvoor eeuwenoude regenwouden en veengebieden in Indonesië vernietigt: het thuis van miljoenen exotische planten en dieren zoals de bedreigde orang-oetans en de 400 laatste Sumatraanse tijgers.

Boycot regenwoudverwoester APP

Onlangs publiceerde Yum! een verklaring over duurzaam inkopen op zijn website. Maar alleen erover schrijven is niet voldoende. Onze onderzoeksresultaten en acties overtuigden eerder al ING, uitgeverij Noordhoff, Nestle, Kraft, Xerox, Unilever, Adidas, Mattel, Danone, Delhaize en Lego ervan dat APP een foute zakenpartner is. Greenpeace roept nu KFC en moedermaatschappij Yum! op onmiddellijk de banden met APP te verbreken en ervoor te zorgen dat geen bos meer wordt verwoest voor hun producten.

Kom snel en simpel in actie

Regenwoud hoort niet in de afvalbak. Teken daarom nu onze petitie gericht aan de raad van bestuur van Yum! en roep hen op directeur David Novak aan zijn beloftes te houden en niet langer bij te dragen aan de verwoesting van de laatste kostbare regenwouden op aarde. Ga naar de petitie en kom in actie.

 

 
aap

Bossen zijn van levensbelang

Bossen zijn prachtig en van levensbelang voor een gezond klimaat. Maar doordat bomen massaal worden gekapt, verdwijnen ecosystemen én raken veel mensen en dieren hun leefomgeving kwijt. Ook komen er door die kap grote hoeveelheden CO2 vrij.

Greenpeace wil dat uiterlijk in 2020 de ontbossing in de laatste tropische regenwouden is gestopt. Lees meer >>

Onderwerpen