Cookies helpen ons om jou beter over ons werk (en acties) te informeren. Wil je meer informatie?

Protect Paradise

Er leven nog maar 400 Sumatraanse tijgers in de regenwouden van Indonesië en hun tijd op aarde is bijna om. Bekende merken gebruiken palmolie van plantages waar het leefgebied van deze zeldzame dieren voor wordt verwoest. In deze regenwouden wonen ook talloze andere dieren zoals de bedreigde boomkangeroe, de orang-oetan en de dwergolifant.

Tijgervriendelijke palmolie?
Door deze palmolie te gebruiken, maken merken ons medeverantwoordelijk voor de vreselijke gevolgen van ontbossing. Onacceptabel, vinden wij. Vooral omdat het mogelijk is palmolie te verbouwen zonder dat het regenwoud ervoor vernietigd wordt en de tijger met uitsterven wordt bedreigd.

Ga op je strepen staan
Jij kan ervoor zorgen dat je favoriete merken gaan kiezen voor palmolie die deze prachtige bossen en hun bewoners met rust laat. Greenpeace roept deze merken op het laatste leefgebied van de Sumatraanse tijger te beschermen in plaats van te verwoesten. Sluit je aan bij de duizenden mensen die daar niet langer verantwoordelijk voor willen zijn: kom in actie en Protect Paradise!

Of bekijk: 10 tips om in actie te komen voor de tijger.

De laatste updates

 

Moord en illegale houtkap in de Amazone

Nieuwsartikel | 22 november, 2017 om 12:51

In april dit jaar rijden 4 gewapende mannen langs kleine nederzettingen in Colniza, Brazilië. Ze martelen bewoners en vermoorden negen van hen. Het is een van de vele misdaden die het gevolg zijn van systematische bezuinigingen en wetswijzigingen...

Tempo-zakdoekjes vegen oerbos weg

Nieuwsartikel | 27 september, 2017 om 8:00

Voor zakdoekjes van Tempo, wc-papier van Edet en maandverband van Libresse worden grote delen van het Grote Noordelijke Woud in Zweden, Finland en Rusland gekapt. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Greenpeace International naar de verwoestende...

Orang-oetan sterft verder uit

Nieuwsartikel | 22 augustus, 2017 om 18:16

Slecht nieuws voor de toch al bedreigde orang-oetan: het aantal apen is drastisch afgenomen sinds 2004. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Indonesische Ministerie van Milieu en Bossen.

Greenpeace wint rechtszaak tegen NVWA

Nieuwsartikel | 13 juli, 2017 om 18:44

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is door de rechter flink op de vingers getikt: de handhaving van de Europese Houtwet voldoet niet en dus moet de NVWA haar werk opnieuw doen.

1 - 4 van 201 resultaten.

Onderwerpen