1. Roep Nuon op de Hemweg kolencentrale te sluiten! Regelmatig vind je hier nieuwe acties.
  2. Nuon pronkt met duurzame investeringen, maar ondertussen rookt de Hemweg kolencentrale gewoon door.
  3. De kolencentrale braakt enorme hoeveelheden CO2 uit, wat bijdraagt aan klimaatverandering. Kinderen worden ziek door de uitstoot van fijnstof.
  4. Deze acties worden regelmatig vervangen door nieuwe... zo blijven we Nuon verrassen.
  5. Geweldig dat je meedoet! Heb je vragen? Stel ze via Twitter: @GreenpeaceNL

Hoeveel minuten heb je voor je actie?

1 minuut

Reageer op Nuons Facebookpost


Nuon deelt zonnige posts op zijn Facebookpagina. Maar achter dat zonnetje schuilen donkere wolken vol CO2, fijnstof en stikstof. Reageer daarom op een Facebookpost van Nuon. Wanneer sluit Nuon de kolencentrale die zoveel slachtoffers maakt?
5 minuten

Nuon ziet sterretjes


Hoeveel sterren verdient Nuon volgens jou? Op Google Maps kun je een locatie beoordelen door tussen de 1 en 5 sterren te geven. Hier vind je de locaties van Nuon in Nederland. Als je vindt dat Nuon de kolencentrale moet sluiten, geef dan Nuon slechts 1 ster. Je zou zelfs deze afbeelding kunnen toevoegen aan je recensie.
10 minuten

Ervaren smartphone-gebruiker gezocht!


Nuon is he-le-maal van deze tijd. Het bedrijf heeft een eigen app. Je vindt de gratis app hier in Google Play en hier op iTunes. Na het downloaden kun je een recensie schrijven. Hoe kan het dat zo’n bedrijf nog zo’n ouderwetse, vervuilende kolencentrale behoudt?

WAAROM DEZE ACTIES?


Kolencentrales zijn rampzalig voor het klimaat en schadelijk voor de gezondheid. De centrale zorgt jaarlijks voor 740 astma-aanvallen bij kinderen en 20 mensen krijgen er chronisch bronchitis door. Laat Nuon nu weten dat dit onacceptabel is; die centrale moet zo snel mogelijk dicht! Lees hier wat Nuon nog kan verwachten en wat er al is gebeurd.

Crowdfunding Wij Willen #Hemweg


Samen kopen we de Hemweg! Er ligt al 5 miljoen euro op tafel, maar Nuon wil de Hemwegcentrale in Amsterdam nog niet verkopen. Sluit je aan, bied mee! Verhoog het bod op de centrale. Je kunt al vanaf € 1,- meebieden.