Cookies helpen ons om jou beter over ons werk (en acties) te informeren. Wil je meer informatie?

Kernenergie en kernwapens

Let op: Deze informatie is niet meer actueel. Zie de vernieuwde versie op de Greenpeace website. Kernenergie is volgens sommigen onvermijdelijk als we de uitstoot van broeikasgassen willen beperken. Onzin! Kernenergie is gevaarlijk, duur en vooral: overbodig. We hebben immers schone en veilige energiebronnen!

Kerncentrales stoten geen CO2 uit en daarom wordt kernenergie door voorstanders gepromoot als de ideale energiebron in de strijd tegen klimaatverandering. Maar er kleven te veel keerzijden aan kernenergie. Bovendien is kernenergie niet nodig. 

Meer informatie over kernenergie en kernwapens

De laatste updates

 

Kerncentrale Borssele - Analyse van de financiële situatie van de centrale

Publicatie | 4 oktober, 2016 om 9:30

Overheidssteun voor de noodlijdende kerncentrale Borssele brengt grote financiële risico’s met zich mee, zo blijkt uit een analyse van Spring Associates in opdracht van Greenpeace en WISE.

Onderzoek: groene ranglijst stroomleveranciers

Publicatie | 8 december, 2014 om 20:30

Windunie, Huismerk Energie, Raedthuys en Qurrent Nederland zijn de meest duurzame elektriciteitsleveranciers. Het minst duurzaam zijn RWE/Essent, Delta en Atoomstroom.

Lifetime extension of ageing nuclear power plants: Entering a new era of risk

Publicatie | 4 maart, 2014 om 22:29

Begin 2012 werd duidelijk dat er geen tweede kerncentrale zou komen in Nederland: te duur. De meerderheid van de bevolking was bovendien tegen de komst van een tweede kerncentrale. Ook in andere landen worden meer kerncentrales gesloten dan er...

Factsheet: Nederland kan prima zonder kern- en kolencentrales

Publicatie | 23 september, 2011 om 15:22

In de discussie over kernenergie wordt vaak gesteld dat we voor onze elektriciteitsvoorziening niet zonder kerncentrales kunnen. Maar als de centrale van Borssele dichtgaat en de plannen voor extra centrales worden geschrapt, zal het licht in...

Aantal tegenstanders kernenergie toegenomen

Publicatie | 20 april, 2011 om 12:00

Opinieonderzoek door Synovate, waarin de mening van Nederlanders over kernenergie in april 2011 wordt vergeleken met een jaar eerder (mei 2010)

Alternatives for the production of medical isotopes

Publicatie | 30 juni, 2010 om 14:28

The time and investments needed to built the proposed high flux reactor PALLAS, can also be used to develop alternatives for the production and use of medical isotopes. As a nuclear reactor has significant disadvantages because of safety and...

The Economic Viability of Nuclear Power in The Netherlands

Publicatie | 30 maart, 2010 om 2:00

Energiebedrijf Delta wil een tweede kerncentrale bouwen in Nederland.

Kernenergie: weggegooid geld- De economie achter kerncentrales

Publicatie | 1 februari, 2010 om 1:00

De argumenten tegen kernenergie zijn algemeen bekend: kerncentrales zijn gevaarlijk en produceren radioactief afval dat 240.000 jaar lévensgevaarlijk blijft. Dat kernenergie niet spotgoedkoop is, zoals in de begindagen werd beweerd, weet ook...

Chronologie Petten

Publicatie | 24 november, 2009 om 1:00

In Nederland staan twee onderzoeksreactoren: in Petten en Delft. In Petten houdt men zich heel slecht aan de milieu- en veiligheidsregels. Greenpeace vindt dat deze reactor niet nodig is, en ook nog eens gevaarlijk. Een korte chronologie.

Werkgelegenheid door kernenergie

Publicatie | 15 juni, 2009 om 2:00

Op verzoek van Greenpeace Nederland heeft CE Delft onderzocht wat de directe werkgelegenheidseffecten zijn van de bouw en het bedrijven van een nieuwe kerncentrale in Zeeland.

1 - 10 van 98 resultaten.