Cookies helpen ons om jou beter over ons werk (en acties) te informeren. Wil je meer informatie?

Stagiair(e) Voorlichtingen & Educatie

per 1 februari 2018

Job - 25 april, 2016
De stagiair(e) werkt aan het educatieprogramma van Greenpeace. Hij/zij zal zich bezighouden met het organiseren van activiteiten op scholen. Hiertoe behoort het plannen en organiseren van voorlichtingen, aansturen van de vrijwillige voorlichters en contact onderhouden met docenten. Ook geef je als stagiair(e) zelf voorlichting over het werk van Greenpeace. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor diverse projecten zoals deelname aan onderwijsconferenties. De focus van de stage ligt op het meewerken in de organisatie, niet op het uitvoeren van onderzoek.

Greenpeace Nederland zoekt per 1 februari 2018 tot en met juni 2018 een stagiair(e) die:

  • communicatief sterk is; je geeft zelf voorlichting aan scholieren en bent contactpersoon voor docenten en externe samenwerkingspartners. Daarnaast ontwikkel je communicatie-uitingen voor voorlichtingen en conferenties.
  • coachende vaardigheden bezit; je helpt de voorlichters om kwalitatief goede voorlichtingen te verzorgen
  • projectmatig kan werken; je bent verantwoordelijk voor de voorlichtingenregistratie en organiseert deelname aan conferenties en schoolprojecten
  • een relevante HBO of WO opleiding volgt en tenminste 3e jaars is
  • relevante ervaring heeft opgedaan in eerdere stages of werkzaamheden
  • vier of vijf dagen à acht uur per dag beschikbaar is voor een periode van minimaal 5 maanden
  • affiniteit heeft met de campagnes van Greenpeace
  • ervaring heeft met spreken voor groepen
  • vloeiend Nederlands spreekt en schrijft

Wat wij bieden:
Als stagiair(e) bij Greenpeace heb je de mogelijkheid om je talenten verder te ontwikkelen en unieke ervaring op te doen bij een internationale organisatie. Je krijgt zowel vrijheid en verantwoordelijkheden als goede begeleiding. Jij kunt daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarnaast werk je in een prachtig pand op de NDSM werf in Amsterdam. Wij bieden een stagevergoeding van maximaal €250,- op basis van voltijd stage.

Contactinformatie:

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Elize van Berkel, coördinator educatieprogramma, 06 1500 7405. Je motivatiebrief voorzien van CV kun je e-mailen naar: . Vermeld in je brief de duur van je stage, de periode en eventueel je stage opdracht. Beschrijf bovendien eerder opgedane ervaring in educatie en/of voorlichtingen.

De eerste gesprekken vinden plaats in december 2017. Reageer daarom bij voorkeur vóór 30 november. Na het vinden van een geschikte kandidaat wordt de vacature gesloten. 

Informatie over onze organisatie vind je op www.greenpeace.nl. Wij gaan uit van de kracht van verschillen in geaardheid en achtergrond van onze medewerkers, en streven daarom naar meer diversiteit in ons personeelsbestand.

Een wereld die draait op schone energie, met duurzame landbouw, rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen onderzoek, stellen misstanden aan de kaak en overleggen met overheden en bedrijven over oplossingen. Als dat niet genoeg is, organiseren we creatieve en geweldloze acties. Greenpeace beschermt onze aarde al 40 jaar met veel succes, dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van onze donateurs.