Cookies helpen ons om jou beter over ons werk (en acties) te informeren. Wil je meer informatie?

Is jouw stroomleverancier geschrokken van dit onderzoek?

Ranglijst groene stroomleveranciers

Nieuwsartikel - 13 januari, 2015
Duurzame energie: Nog niet alle stroomleveranciers hebben het licht gezien. Deze groene ranglijst zet de energieleveranciers op een rij.

De winnaars

Wie stroom afneemt van bijvoorbeeld Eneco, Greenchoice of Windunie kan opgelucht adem halen. Volgens het nieuwe onderzoek (dec 2014) zijn onder andere deze bedrijven koplopers in duurzaamheid. Windunie, Huismerk Energie, Raedthuys en Qurrent krijgen zelfs een 10!

Stap direct over op groene stroom. Via de Energievergelijker van de Consumentenbond kun je kiezen voor groen én voordelig. Na het invullen van je gegevens zie je na het klikken op "Vergelijk prijzen" het aanbod van de groenste energieleveranciers.

 

Essent investeert flink in kolencentrales

Essent is de minst duurzame stroomleverancier. Het bedrijf biedt sinds de vorige editie van het rapport weliswaar iets meer windenergie aan, maar investeert ondertussen flink in kolencentrales. In januari 2015 gaat in de Groningse Eemshaven, pal aan de Waddenzee, de grootste Nederlandse kolencentrale ooit draaien. En dat terwijl RWE/Essent de natuurvergunning nog niet rond heeft.

Ook Nuon scoort slecht in de ranglijst. De urgentie van klimaatverandering wordt alsmaar groter, maar het energiebedrijf is dit jaar doodleuk méér energie gaan winnen uit steenkool.

De ranglijst:

De groene ranglijst van stroomleveranciers

1 = ontzettend slecht voor het milieu 10 = uitstekend, goed bezig!

 

Download hier de ranglijst

Ben jij al overgestapt?

Overstappen naar een groene leverancier is...

  • direct investeren in groene stroom
  • een duidelijk signaal afgeven aan vervuilende energiereuzen: weg met kolencentrales, wij willen duurzaam!

Het goede nieuws is dat er steeds meer en steeds duurzamere alternatieven komen. Keuze genoeg dus. En overstappen kan het hele jaar door. Een kleine moeite met een groot effect.

Een transparante energiemarkt

Het is de tweede keer dat Consumentenbond, Hivos, Natuur & Milieu en Greenpeace gezamenlijk energiebedrijven op de Nederlandse markt onafhankelijk op duurzaamheid laten beoordelen. Met deze ranglijst willen we de energiemarkt transparanter maken, zodat iedereen kan kiezen voor écht groene stroom.

Voor meer details kun je ook het volledige onderzoeksrapport lezen.

 

 

De energierevolutie is niet te stoppen

Met jouw hulp overtuigen we trage politici en vervuilende bedrijven. Schone energie heeft de toekomst!

Bekijk jouw mogelijkheden >>