Cookies helpen ons om jou beter over ons werk (en acties) te informeren. Wil je meer informatie?

'Wereldleiders' houden kolenschip tegen

Nieuwsartikel - 2 oktober, 2009
Nederland — Actievoerders van Greenpeace houden vandaag op het Noorse Spitsbergen een kolenschip aan de kade. Hierbij worden ze geholpen door look-a-likes van onder meer Obama, Brown en Merkel. Om ernstige klimaatverandering te voorkomen moeten de echte wereldleiders tijdens de klimaattop in Kopenhagen tot een sterk klimaatakkoord komen. Voor kolen is in zo’n akkoord geen plaats.

Een actievoerder van Greenpeace bij de kolenmijnen op Spitsbergen.

Lees hier het laatste nieuws over de actie en check de foto's!

Kolen zijn nu nog verantwoordelijk voor een derde van de wereldwijde CO2-uitstoot. Een deel van de uit Spitsbergen afkomstige kolen wordt gebruikt in Nederlandse kolencentrales.

You turn the earth!

Met You turn the earth voert Greenpeace wereldwijd campagne voor een goed klimaatakkoord. Balkenende kan daarin een belangrijke rol spelen. Hij kan bij andere wereldleiders pleiten voor een CO2-reductie van 40 procent, en het instellen van een klimaatfonds om ontwikkelingslanden te ondersteunen. Ook kan Balkenende lobbyen voor maatregelen om ontbossing te stoppen. Ontbossing zorgt voor 20 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Al ruim 130.000 Nederlanders hebben de premier opgeroepen om zich hard te maken voor een sterk klimaatakkoord. Duw de aarde ook in de goede richting en doe mee op www.greenpeace.nl/youturn!

Onderwerpen