1. Roep NUON op de Hemweg kolencentrale te sluiten! Regelmatig vind je hier nieuwe acties.
  2. NUON pronkt met duurzame investeringen, maar ondertussen rookt de Hemweg kolencentrale gewoon door.
  3. De kolencentrale braakt enorme hoeveelheden CO2 uit, wat bijdraagt aan klimaatverandering. Kinderen worden ziek door de uitstoot van fijnstof.
  4. Deze acties worden regelmatig vervangen door nieuwe... zo blijven we NUON verrassen.
  5. Geweldig dat je meedoet! Heb je vragen? Stel ze via Twitter: @GreenpeaceNL

Hoeveel minuten heb je voor je actie?

1 minuut

Reageer op een Facebookpost van NUON


NUON deelt zonnige posts op zijn Facebookpagina. Maar achter dat zonnetje schuilen donkere wolken vol CO2, fijnstof en stikstof. Reageer daarom op een Facebookpost van NUON. Wanneer sluit Nuon de kolencentrale die zoveel slachtoffers maakt?

Werken bij NUON op Facebook


Op de Facebookpagina ‘Werken bij NUON’ plaatst het bedrijf vacatures en zonnige foto’s. Maar achter dat zonnetje schuilen donkere wolken vol CO2, fijnstof en stikstof. Reageer daarom op een Facebookpost van NUON. Of deel deze foto op de tijdlijn van NUON.

Nuon ziet sterretjes


Hoeveel sterren verdient NUON volgens jou? Op Google Maps kun je een locatie beoordelen door tussen de 1 en 5 sterren te geven. Hier vind je de locaties van Nuon in Nederland. Als je vindt dat NUON de kolencentrale moet sluiten, geef dan NUON slechts 1 ster. Je zou zelfs deze afbeelding kunnen toevoegen aan je recensie.
5 minuten

Wat een plaatje!


Vattenfall, het moederbedrijf van NUON, deelt op Flickr allerlei foto's. Vreemd genoeg ontbreken er foto's van de NUON's kolencentrale, die midden in Amsterdam zijn omgeving vervuilt. Laat een reactie achter bij een van de foto's. Bijvoorbeeld: 'Please close the Hemweg coal plant!'

In de chatbox met NUON

Ga naar de website van NUON en scroll naar de chat. Via deze chat staat de klantenservice op werkdagen van 8.00-22.00 uur klaar voor iedereen met een vraag. Jij hebt vast ook een vraag. Bijvoorbeeld: wanneer gaat Nuon de Hemweg sluiten? Of: weten jullie hoeveel vervuiling de kolencentrale veroorzaakt?

Ontbrekende scène in de film van NUON


Met deze video's op YouTube verspreidt NUON allerlei informatie over het bedrijf. Er ontbreekt echter een filmpje over de Hemwegcentrale. NUON is zelf weliswaar niet trots op de kolencentrale, maar hij hoort toch echt bij het bedrijf. Laat een comment achter bij een video van NUON en vraag ze de centrale te sluiten.
10 minuten

Even bijkletsen met NUON

Geen last van bel-angst? Mooi! Dappere bellers kunnen Nuon bereiken op 0900 0808. Fijn om eens na te vragen wanneer ze van plan zijn om de kolencentrale te sluiten. Ervaringen uitwisselen over hoe het gesprek gaat? Word lid van deze online actievoerders Facebookgroep.

Doe joe spiek Inglish?


Mail de Zweedse moeder van NUON via kundservice@vattenfall.se. Laat moederbedrijf Vattenfall eens weten wat dochter NUON allemaal uitspookt! Vattenfall is geen Nederlands bedrijf, dus je kunt het beste in het Engels mailen.

Ervaren smartphone-gebruiker gezocht!


NUON is he-le-maal van deze tijd. Het bedrijf heeft een eigen app. Je vindt de gratis app hier in Google Play en hier op iTunes. Na het downloaden kun je een recensie schrijven. Hoe kan het dat zo’n bedrijf nog zo’n ouderwetse, vervuilende kolencentrale behoudt?

WAAROM DEZE ACTIES?


Kolencentrales zijn rampzalig voor het klimaat en schadelijk voor de gezondheid. De centrale zorgt jaarlijks voor 740 astma-aanvallen bij kinderen en 20 mensen krijgen er chronisch bronchitis door. Laat NUON nu weten dat dit onacceptabel is; die centrale moet zo snel mogelijk dicht! Lees hier wat NUON nog kan verwachten en wat er al is gebeurd.