Altijd al willen weten hoe een kleine, eclectische actiegroep kan uitgroeien tot een wereldwijde beweging? Als supporter van Greenpeace kun je in de week van 22 t/m 28 oktober met korting naar de documentaire ‘How to Change the World’!

In den beginne
Het verhaal over het ontstaan van Greenpeace is inmiddels bijna een legende: hippies, journalisten en wetenschappers verenigden zich rond het verzet tegen nucleaire tests door de Verenigde Staten. In een oud zeilschip zetten zij koers naar het eiland Amchitka, met niets meer dan hun moed en hun camera’s. Deze actie werd een van de gewaagdste milieuprotesten aller tijden en de bakermat voor Greenpeace als grootste milieuorganisatie ter wereld.

Kijken met korting
Greenpeace is zo groot geworden dankzij supporters zoals jij. Daarom bieden we je graag de gelegenheid om deze film met korting te gaan kijken. In de premièreweek van 22 t/m 28 oktober krijg je op vertoon van de onderstaande ‘bon’ (bijvoorbeeld op je smartphone) een mooie korting op je toegangskaartje bij deze theaters:

De Balie in Amsterdam
Filmtheater ’t Hoogt in Utrecht
LantarenVenster in Rotterdam
Slieker Film in Leeuwarden
LUX in Nijmegen
Kijkhuis in Leiden
Verkadefabriek in Den Bosch

De uitverkochte première was al een groot succes met veel positieve en emotionele reacties uit het publiek. Het Parool en De Volkskrant schreven lovende recensies, beide met vier sterren. “De vroege geschiedenis van Greenpeace had niet opwindender in beeld kunnen worden gebracht.”

 Download hier je kortingsbon!

Archeologische schat
In de bekroonde documentaire ‘How to Change the World‘ wordt de oorsprong van het succes verklaard. Een archeologische schat van 16 mm filmpjes, audio-opnames en foto’s maken je getuige van de meest dramatische, iconische en beladen momenten uit onze geschiedenis. Tegelijk blijft het een intiem portret van een kleine groep ‘hippies’ die worstelt met voor iedereen herkenbare thema’s, zoals idealisme versus pragmatisme en principes versus compromissen.