Iedereen die heeft meegeholpen bedankt!

In deze video roepen Brace, Nega, Keizer en Darryl op tot bescherming van de prachtige natuur in Canada. Met effect: Het Great Bear Rainforest is vanaf dit jaar nog beter beschermd!

Samen met rappers Nega, Keizer en Darryl verkende Brace in 2011 de spectaculaire Canadese natuur. Van de gigantische teerzanden in Alberta tot het prachtige Great Bear Rainforest bij Vancouver.

  • Door het zien van de reis en de video’s van Brace, Darryl, Nega en Keizer doneerden honderden Nederlanders voor de bescherming van het Great Bear Rainforest.
  • Mede dankzij al jullie gulle donaties is het nu gelukt het gebied te beschermen.

Bescherm ook andere bedreigde bossen door 3 euro te doneren:
SMS GREEN NAAR 4333

(Exclusief de kosten van het gebruik van je mobiele telefoon.)

Het Great Bear Rainforest heeft een toekomst

Het grootste intacte stuk gematigd regenwoud van de wereld is vanaf dit jaar nog beter beschermd. Dankzij een vasthoudende campagne van tientallen jaren is vanaf dit jaar 85 procent van het Canadese bos beschermd tegen industriële boskap. De First Nations gemeenschappen die er wonen krijgen bovendien meer zeggenschap over hun grondgebied.

Van spirit bear tot adelaar: dankzij jullie is hun leefgebied nu beschermd

Bijna 20 jaar lang vocht Greenpeace voor het behoud van het Great Bear Rainforest. Mijnbouw en houtkap bedreigden dit unieke gebied, het thuis van onder andere wolven, witte beren, elanden en adelaars. In 2009 boekten we al een succes: de Canadese overheid beloofde grote delen van het bos te beschermen. Een nieuwe oliepijplijn dreigde echter roet in het eten te gooien. De kans dat er olielekken zouden ontstaan was groot, met vreselijke gevolgen voor de natuur. Dankzij jou is de het gebied nu beschermd!

Bescherm ook de Indonesische bossen: teken de petitie.

 

Freestyle video van Brace en Keizer