Donald Trump was nog maar net verkozen tot president of hij liet al weten dat hij de VS binnen een jaar wil terugtrekken uit het internationale klimaatakkoord. Is het akkoord nu ten dode opgeschreven?

Red het klimaat van Trump – teken nu de petitie!

Het klimaat op de eerste plaats

Gelukkig is de wereld groter dan de VS. Regeringsleiders uit onder andere Duitsland, China en Frankrijk lieten al snel weten dat het klimaatakkoord voor hen staat als een huis. Met of zonder de VS gaat de strijd voor een wereld die draait op schone energie gewoon door.

Fossiele brandstoffen uitfaseren

Dat wil niet zeggen dat internationale actie tegen klimaatverandering niet flinke vertraging kan oplopen als de VS zijn afspraken niet nakomt. Greenpeace roept daarom Nederland en andere EU-lidstaten op om als een blok te staan voor het akkoord dat eind vorig jaar werd gesloten in Parijs. Meer dan ooit moeten we haast maken met de energietransitie en fossiele brandstoffen zo snel mogelijk uitfaseren.

Wat vind jij? Geeft het nieuws over Trump je een gevoel van verslagenheid of juist een gevoel van extra urgentie? Kom ook in actie, teken de petitie en sluit je aan bij een beweging die klimaatverandering serieus neemt.

 

 

De energierevolutie is niet te stoppen

Met jouw hulp overtuigen we trage politici en vervuilende bedrijven. Schone energie heeft de toekomst!

Bekijk jouw mogelijkheden >>