Het meest gevraagde cadeau voor de feestdagen, NIKS, is vandaag officieel gelanceerd. Sophie Hilbrand – die zelf aangaf ook graag NIKS te willen krijgen tijdens de feestdagen – overhandigde hiervoor het eerste exemplaar aan Faiza Oulahsen van Greenpeace.

Shop online

Vanaf vandaag is NIKS online verkrijgbaar. Daarnaast wordt NIKS tot en met 7 november verkocht in een tijdelijke winkel van Greenpeace in Lil’ Amsterdam in de Amstelpassage van het Centraal Station.

Shop op Amsterdam Centraal

In deze shop is er daarnaast een week lang van alles gepland waar je voor niks terecht kan. Zo kan je verschillende Green-classes volgen onder andere in samenwerking met The School of Life en Het Zero Waste Project, is er een inpak-marathon in samenwerking met Bedrock Magazine of is het even lekker niksen bij een films van filmplatform Cinetree of een documentaire van &C.

Geef je op voor een of meer van deze events via de speciale Facebook event pagina. Daar vind je ook de volledige programmering en meer details.

NIKS programma

Donderdag 2 november, 15.30 uur | Inpakmarathon met Bedrock magazine
Gratis NIKS gift wrapping met Nina Pierson & Nicole Huisman + screening eerste afleveringen online documentaire serie ‘Mini my Life’, een samenwerking met &C magazine.

Zondag 5 november, 15.00 uur | Even Lekker NIKS op zondag Cinema met Cinetree
Het startschot wordt gegeven door Hanna Verboom, actrice en oprichter Cinetree.nl en Get it Done. Films die worden vertoond zijn HUMAN en Before the Flood.

Maandag 6 november, 16:30 | Green-class met The Zero Waste Project.

Lezing Zero waste lifestyle & DIY deodorant workshop.

Dinsdag 7 november 16:30 uur | Green-class met The School of Life
‘Van voornemens naar gewoontes’

Dit jaar NIKS

Nederland staat steevast in de top van de rijkste landen ter wereld. Het is dus ook niet verrassend dat het antwoord op de vraag ‘wat iemand voor de feestdagen wil hebben’ in veel gevallen luidt: “niks”.

Greenpeace vond het tijd om hier een passende oplossing voor te vinden. Daarom lanceert Greenpeace vlak voor de feestdagen het ideale cadeau voor de Nederlander die ‘alles’ al heeft: NIKS. Oftewel, een fraai vormgegeven doosje waar letterlijk NIKS inzit.

Het is een symbolisch cadeau waarvan de opbrengst als eenmalige donatie wordt ingezet voor het herstel van een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu. Een win-win-situatie voor zowel de schenker als de gelukkige ontvanger dat ook nog gewoon door de brievenbus past.