Hoe bekende acteurs op de Zuidpool terecht komen

Stranger Things acteur & internet lieveling David Harbour is zijn belofte aan het internet nagekomen om te gaan dansen met pinguins. Dit naar aanleiding van een Twitter challenge met Greenpeace die viral ging en meer dan 200.000 retweets opleverde in amper vijf uur.

No country for cold men

Een dag ervoor gaf acteur en Oscarwinnaar Javier Bardem, samen met wetenschappers en campaigners van Greenpeace een persconferentie in Berlijn. Onderwerp was het bijzondere plant- en dierenleven dat we hebben aangetroffen op de bodem van de Zuidpoolzee. Javier dook in januari dit jaar met Greenpeace de donkere diepte in om de wereld te laten zien welk leven er verborgen zit ver onder de zeespiegel. En David Harbour kreeg de unieke kans om een dansje te doen met de pinguïns.

1.000.0000 hens aan dek

Beide acteurs zetten zich in voor de wereldwijde beweging die bij de Zuidpool het grootste beschermde gebied ter wereld wil realiseren. Deze kans doet zich dit jaar voor als in oktober de Zuidpoolzee Commissie bepaalt of er een gigantisch zeereservaat bij de Zuidpool gaat komen. De kans daarop neemt toe als mensen van over de hele wereld eisen dat dit niemandsland ook van niemand blijft en met rust gelaten wordt. In een paar maanden tijd groeide de beweging uit tot meer dan een miljoen mensen. Maar meer mensen zijn nodig om deze unieke kans te verzilveren. Sluit jij je ook aan?

Gegrepen door de magie

Zowel Javier Bardem als David Harbour waren diep onder de indruk van de serene stilte en het bijzondere leven wat ze aantroffen in dit nagenoeg ongerepte gebied. Van waggelende pinguïns op dobberende ijsschotsen tot de kleine garnaalachtige krill, verscholen in de donkere diepte van de ijzige zee. Teruggekeerd van de Zuidpool, laten ze de wereld zien hoe belangrijk het is om dit unieke gebied beschermd te krijgen tegen de oprukkende industriële visserij. Zoals Javier zei; “We moeten de verantwoordelijkheid nemen voor onze kinderen en kleinkinderen en de enige wereld die we hebben niet laten sterven”.

Help campagnes als deze mogelijk te maken met een donatie