Download de app en ga op zoek naar pinguïns bij jou in de buurt

De Koning Pinguïn app biedt je de unieke mogelijkheid om in je directe omgeving op zoek te gaan naar verschillende soorten virtuele pinguïns en om ermee op de foto te gaan. De gebruikte augmented reality (AR)- techniek maakt de diertjes via je smartphone zichtbaar en zo verschijnen ze overal waar jij ze wilt plaatsen. Je kunt de gevonden – bijna levensechte! – pinguïns bewonderen, meer over ze lezen en dit delen met vrienden en familie. Het totale aantal uitgezette pinguïns kan oplopen tot vele tienduizenden door heel Nederland.

Download nu gratis de Koning Pinguïn app

Met de Koning Pinguïn app bieden we de gebruiker een unieke ervaring om pinguïns te zoeken in de naaste omgeving en om kennis te nemen van de verschillende soorten pinguïns in de wereld. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om de internationale campagne van Greenpeace te steunen om het grootste beschermde natuurgebied ter wereld te creëren in de Zuidpoolzee.

Wat is augmented reality

Augmented reality is het toevoegen van extra informatie aan rechtstreekse, reële beelden. Voor mobiele apps houdt dit in dat er een extra laag met digitale informatie wordt weergegeven over het beeld dat via de camera van de telefoon op het scherm wordt geprojecteerd.

Bescherm de Zuidpoolzee

Dit jaar is er de unieke mogelijkheid om het grootste beschermde gebied op aarde te creëren: een Zuidpoolzeereservaat. Dit reservaat zal een veilige haven vormen voor pinguïns, walvissen en zeehonden. Greenpeace wil ook dat het gebied tot verboden terrein wordt verklaard voor de industriële visserij die vist op krill, omdat al het leven op de Zuidpool hiervan afhankelijk is. Het voorstel voor het Zuidpoolzeereservaat ligt bij de Zuidpoolzee Commissie en is een initiatief van de EU. In oktober 2018 zal hierover een besluit worden genomen.